آشنایی با خواص خیار چنبر
میوه، تخم، برگ و ریشه خیار چنبر در طب سنتی برای درمان بیماری ها استفاده میشود. در ادامه این مطلب با خواص خیار چـنبر بیشتر آشنا شوید
خیار چنبر چیست؟
خیار چنبر بر خلاف خیار سبز که از خانواده کدو میباشد، هم خانواده گروه ملون و هندوانه است ولی از نظر طعم و ویژگی ها تقریبا مشابه با خواص خیار است. پوست خیار چنبر روشنتر، شیاردار و ناصافتر از خیار سبز بوده از نظر املاح و مواد معدنی، از خیار معمولی غنی تر و تخمه آن مفید تر است. خیار چنبر که چمبر و خیارشنگ نیز خوانده میشود، کمعطرتر، باریکتر و درازتر و با انحناتر از خیار سبز است و گاه طولاش به حدود یک متر میرسد. یکی از مشخصات این نوع خیار این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد، بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود، به طوری که پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیروشیما در اثر بمب اتمی در اراضی اطراف این شهر، خیار چـنبر هایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت. این نشان میدهد که این سبزی دارای خاصیت جاذب بسیار بالایی بوده و میتواند به عنوان یک گیاه تصفیه کننده خاک برای آلودگی فلزات سنگین استفاده گردد.
خواص خیار چنبر (طبیعت و خواص درمانی)
بر اساس طب سنتی طبع خیار چنبر بسیار سرد و تر است و خواص تقریبا مشاه با خیار برای آن ذکر شده است. برخی از مهم ترین خواص خیار چنبر شامل موارد زیر میگردد:خاصیت مدر بودن یکی از ویژگی های خیار چنبر است و از این رو مصرف آن برای درمان بیماری های کلیه، دفع سنگ کلیه و مثانه و درمان سوزش ادرار مفید میباشد.
در طب سنتی از تخم خیار چنبر برای درمان سوزاک استفاده میشود.
یکی از خواص خیار چنبر کاهش فشار خون بالا و کاهش چربی خون است. از این رو مصرف ان برای بیمارن مبتلا به فشار خون بالا و ناراحتی های قلبی مفید و موثر است.
خیار چنبر حل کننده اورات و اسید اوریک است و نقرس را درمان می کند.
با توجه به طبع بسیار سرد خیار چنبر، استفاده از آن برای افراد صفراوی مفید بوده و دارای خاصیت ضد صفرا میباشد.
یکی از خواص خیار چنبر کمک به دفع سموم بدن است، بنابراین استفاده از آن برای درمان یرقان مفید میباشد. به این منظور به افرادی که دچار این بیماری هستند توصیه میشود بعد از غذا از خیار چنبر میل کنند.
یکی از ویژگی های جالب و خواص خیار چنبر استفاده و استعمال موضعی آن برای تسکین درد سیاتیک و کاهش دردهای مفصلی است. به این منظور خیار چنبر را رنده کرده، آنرا با مقداری روغن کنجد و آرد جو مخلوط نموده، ضماد تهیه شده را بر روی محل درد قرار دهید.
استفاده از ماسک خیار چنبر برای پوست مفید بوده، باعث حفظ نرمی و لطافت پوست شده، به دلیل میزان فراوان آب در این میوه برای رفع چین و چروک و حفظ جوانی پوست مناسب است. به طور کلی مواد موجود در خیار، از بروز چین و چروک و خطوط ریز روی پوست پیشگیری می کند و نقاط تیره ناشی از افزایش سن را از بین میبرد.
خیار چنبر تلخ حاوی یک ماده شیمیایی است که مانند انسولین به کاهش قندخون کمک می کند.
مضرات خیار چنبر (عوارض و موارد منع مصرف)
مصرف خوراکی خیار چنبر تلخ خطرناک است چرا که ترکیبات شیمیایی آن می تواند باعث خونریزی ماهیانه وسقط جنین شود.از آنجا که یکی از خواص خیار چنبر تلخ کاهش قند خون است، استفاده از آن می تواند کنترل قندخون را در قبل و بعد از جراحی دچار مشکل کند. بنابراین لازم است مصرف آن را از ۲ هفته قبل از عمل متوقف کنید.
زیاده روی در مصرف خیار چنبر باعث کاهش میزان اسپرم در مردان دارای مزاج سرد میگردد.
به طور کلی خیار چنبر بسیار دیر هضم بوده، خوردن آن باعث نفخ شکم شده، زیاده روی در مصرف آن برای کودکان، افراد سالخورده و کسانی که دارای معده ضعیف و حساس هستند مناسب نمی باشد.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}